Stichting Back on Trek

Focus op mogelijkheden

Stichting Back on Trek richt zich op bijzondere doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt en die nog geen specifieke opleiding hebben gevolgd of deze wel hebben gedaan maar niet hebben afgerond.

Wij onderzoeken hun talenten en gaan, na het afnemen van diverse tests, actief aan de slag met coaching en kennismaking met diverse werkgevers. Alleen degenen die de strenge intake- procedure doorkomen, gaan door naar onze projecten.

Rebelz werkt samen met Back on Trek in hun horeca-leertraject. Het horeca leerproject heeft tot doel ex-gedetineerde vrouwen op te leiden tot Kok of Gastvrouw. Het doel van het leerwerktraject is het opleiden van kandidaten voor een functie in de horeca (mbo2) met als doel duurzame uitstroom naar een baan. Kandidaten worden via een BBL leerroute opgeleid tot kok of gastvrouw.

Ex-gedetineerde vrouwen

Speciale aandacht voor ex-gedetineerde vrouwen met een allochtone achtergrond. Deze doelgroep is gekozen omdat het voor ex-gedetineerden moeilijker is zelfstandig op de arbeidsmarkt passend werk te vinden. Dit betekent dat zij meer dan gemiddeld een uitkering hebben (na detentie).

Het individuele vermogen om beslissingen te nemen en controle te hebben over het eigen leven (empowerment) is een subdoel van dit leerwerktraject.

 
karin-nijman-rebelz

Doelstelling

Wij zetten ons in voor het bevorderen van duurzame maatschappelijke betrokkenheid en participatie van bijzondere groepen waaronder ex-gedetineerde jongeren, allochtone vrouwen, allochtone jongeren etc.

doneren ▸

Contact

Rebelz aan de Rotte
Bergse Rechter Rottekade 1
3051 AB  Rottterdam

Telefoon: 010 - 870 13 87
E-mail:
 lekker@rebelzaanderotte.nl

Scroll naar boven